Skip to main content

Boudoir Fotografie

Een kunstvorm die langzaam maar zeker de harten van velen weer verovert.

Boudoir fotografie is een genre die zich richt op het vastleggen van intieme, romantische, sensuele en soms zelfs ondeugende momenten in een privésetting, vaak in een slaapkamer of een andere persoonlijke ruimte.

Wat moet u weten?

Als u overweegt een boudoir fotoshoot te doen, zijn er enkele belangrijke dingen die u moet weten.

  • Boudoir fotoshoots zijn niet alleen bedoeld voor modellen of vrouwen met ‘perfecte’ lichamen. Het gaat over het vieren van wie je bent, op dit moment, met alle prachtige imperfecties.
  • Boudoir fotografie gaat ook niet over het blootstellen van alles. Het gaat meer over suggestie, over het tonen van die delicate huid in het halfdonker, onder een bedekte sluier of door een doorzichtig stuk boudoir kleding.
  • Boudoir fotoshoots kunnen voor iedereen anders zijn. Het kan zo ingetogen of zo provocerend zijn als je wilt, zolang het maar iets is waarmee je je comfortabel voelt.

Ik vind het belangrijk dat je je veilig en goed voelt. Dan kun je zonder twijfel een boudoir serie maken.
Daarom post ik jouw foto’s ook nooit zonder jouw medeweten en toestemming op de website of social media.
Vaak zijn boudoir foto’s intiem en persoonlijk of met een bewust doel.
Daarom zie je de meeste beelden die ik gemaakt heb ook niet op mijn website.

Hoe bereid je je voor?

Hier zijn wat handige boudoir fotografie tips die je kunnen helpen:

  • Kleed je in boudoir kleding die je geweldig laat voelen. Het kan iets eenvoudigs zijn zoals een zijden nachthemd, of iets uitdagends zoals een kanten bodysuit. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je je er comfortabel en prachtig in voelt.
  • Besteed aandacht aan details. Manicure, je huid hydrateren, mooie sieraden dragen, enz. Allemaal kunnen ze je foto’s verbeteren en je nog beter laten voelen over jezelf.
  • Overleg vooraf met je fotograaf over de poses. Je kan enkele boudoir fotoshoot poses oefenen, wat je comfort vergroot en je meer zelfvertrouwen geeft. Dit zorgt ervoor dat je prachtige boudoir foto’s krijgt die precies weergeven hoe je je voelde tijdens de shoot.
  • Bovenal, ontspan en geniet van jezelf. Wees niet bang om je emoties te laten zien in je foto’s. Boudoir fotografie kan een krachtige, genezende en zelfbevestigende ervaring zijn als je jezelf toestaat te genieten van het proces.

Als een laatste gedachte, een boudoir shoot, wat is dat? Het is een kans om te vieren wie je bent, om je lichaam in al zijn glorie te ervaren en lief te hebben. Het is een kans om sensuele fotografie te ervaren in een veilige, niet-oordelende en professionele omgeving. Het is een kans om uit je comfortzone te stappen en iets te doen wat je nog mooier en krachtiger laat voelen dan je al bent.

Boudoir fotografie is meer dan alleen mooie foto’s nemen. Het gaat om het vieren van jou, van je unieke schoonheid, van je kracht en veerkracht.
Het is tijd om te stralen. Ben je er klaar voor?